פתחתם עסק חדש, יש לכם רעיון לתחילת שותפות עסקית ? מתלבטים באיזה פורמט כדאי להתקדם?
האם כדאי להקים שותפות ?
במסגרת שותפות יכולים להיות גם צדדים שהם פרטיים וגם חברות. בישראל החוק המאגד את הנושא הוא פקודת השותפויות [נוסח חדש], תשל"ה-1975.
שלא כמו חברה בע"מ אשר החוק מכיר בה כאישיות משפטית נפרדת, בשותפות, חלה על כל אחד מהשותפים חבוּת אישית. כלומר, למרות היתרונות שבהקמת שותפות, צריך לזכור שאין את "מסך ההתאגדות" כהגנה מפני תביעות אישיות.
מהם סוגי השותפויות הקיימים?
שותפות כללית: בה כל השותפים מנהלים יחד את השותפות, וחבים בחובותיה ביחד ולחוד. מן העבר השני קיימת השותפות המוגבלת, אשר מורכבת משותף כללי שאחריותו אינה מוגבלת ומשותף שאחריותו מוגבלת, כלומר אחריותו אינה מלאה אלא עד לגובה סכום השקעתו בשותפות.
ואולם, אין ביכולתו של אותו שותף שאחריותו מוגבלת להתערב בניהול עסקֵי השותפות.
הסכם שותפות:
כאשר מדובר בהקמת שותפות כללית לא חלה על הצדדים חובה לערוך הסכם שותפות בכתב, וגם לא חלות עליהם הוראות חוק השותפויות. כאשר מדובר בשותפות מוגבלת החוק שונה ויש חובה לערוך הסכם בכתב.
האם צריך לרשום את השותפות ?
בשותפות עסקית יש חובת רישוםּ אצל רשם השותפויות. ואולם גם אם הצדדים לא רשמו את השותפות אצל רשם השותפויות, השותפות לא מבוטלת, כלומר רישום השותפות הוא עניין טכני בלבד.
מהם היתרונות והחסרונות בשותפות
יתרונות: עלויות נמוכות של הקמה וניהול, המס חל רק על חברי השותפות ולא על השותפות עצמה; ניהול השותפות הוא פחות מסורבל והליכי קבלת החלטות בה פחות מורכבים מאשר בחברה. חסרונות: אחריות אישית של השותפים לחובותיה של השותפות, השותפות מסתיימת כאשר אחד השותפים פושט את הרגל או נפט בעיה עם הנפקת יחידות השתתפות / מניות לציבור או לאחרים.
** אם אתם שוקלים להקים שותפות או חברה ולקבל ליווי משפטי / עסקי אתם מוזמנים לפנות למשרדנו לקבלת יעוץ והצעה.