מי מפחד מהסכם ממון?
הרבה פעמים, הסכם ממון גורם לאי נעימות בין בני הזוג ומתחים עם בני המשפחה המורחבת אך הדבר אינו מחויב המציאות. 
הסכם ממון נועד ליצור ודאות בעולם של אי ודאות ולמנוע ו/או להפחית התדיינויות משפטיות במקרה של פקיעת נישואין. זאת כאשר להסכם הממון לא אמור להיות כל משמעות במהלך החיים המשותפים.
עו"ד הבקיא בתחום יוכל לסייע לצדדים להגיע לפתרונות יצירתיים ולהסכם מאוזן שיגן על האינטרסים הלגיטימיים של שני הצדדים, הן על הצד בעל הממון והן על הצד השני. 

סדר משפטי קצר
חוק יחסי ממון מסדיר את היחסים הרכושיים שיחולו בין בני זוג במקרה של גירושין או פטירה. החוק חל על כל הזוגות שנישאו לאחר 1.1.74.  ע"פ החוק עם התרת הנישואין או עם פקיעת הנישואין עקב מותו של בן זוג זכאי כל אחד מבני הזוג למחצית שוויים של כלל נכסי בני הזוג, למעט –
(1)   נכסים שהיו להם ערב הנישואין או שקיבלו במתנה או בירושה בתקופת הנישואין;
(2)   גימלה המשתלמת לאחד מבני הזוג על-ידי המוסד לביטוח לאומי, או גימלה או פיצוי שנפסקו או המגיעים על פי חיקוק לאחד מבני-הזוג בשל נזק גוף, או מוות;
(3)   נכסים שבני הזוג הסכימו בכתב ששוויים לא יאוזן ביניהם.

לכאורה, מדובר על עניין פשוט מה שהבאתי לפני הנישואים ו/או מקורו במתנה או בירושה שייך לבן הזוג שהביא אותו.

ואולם, לצד לשון החוק מצויה גם פסיקת בתי המשפט אשר לא פעם נותנת פרשנות ומרחיבה את לשון החוק, ואף קובעת מה הייתה "כוונת הצדדים" במהלך חייהם המשותפים והאם התכוונו לכך שרכושם יהא משותף או לא.
פרשנות מעין זו גורמת לחששות ולספקות באשר לכוונת הצד "הדל" בנכסים והאם הוא באמת מגיע לנישואים מתוך אהבה כנה וכוונה לחיים ארוכים ומשותפים ביחד.

יתרונות הסכם ממון
מתנה מההורים 
בהרבה מן המקרים, הורים של אחד מבני הזוג הינם בעלי ממון ומעוניינים לעזור לבני הזוג במגורים או בכל רכוש אחר, אך הם חוששים שמא במקרה של פרידה הרכוש יתחלק עם בן / בת הזוג השני ולפיכך, נמנעים ממתנה מעין זו.
מקרה מאוד שכיח הוא כאשר ההורים רוצים לסייע במגורים ולהעניק דירה לזוג, אולם חוששים כי במידה ובני הזוג יפרדו, יחולק שוויה של הדירה.
באמצעות הסכם ממון – ניתן להבטיח כי בני הזוג ייהנו ממגורים בדירה ולא יעמדו בפני מצב בו  ההורים ימנעו מלתת מתנה רק מתוך חשש שמא ייקבע על ידי בית המשפט במקרה של פירוד כי מדובר על רכוש של בני הזוג הואיל ושניהם עשו בו שימוש.

"פרק ב" 
גם במקרה של "פרק ב", הסכם ממון עשוי לשפר את היחסים עם בן הזוג החדש ולהגן על הילדים מהקשר הקודם. מטבע הדברים, כאשר מדובר בזוגיות חדשה עלולים הילדים מהקשר הקודם לחשוש לרכוש הוריהם ו/או ירושתם העתידית. חתימה על הסכם ממון עשויה להיטיב את היחסים בינם לבין בן הזוג החדש ולמנוע חשדנות. 

הסכם ממון וידועים בציבור
חוק יחסי ממון חל רק על זוגות נשאו לאחר 01.01.1974 ואינו חל על ידועים בציבור שלגביהם חלה חזקת השיתוף המאפשרת לבתי המשפט להכריז על קיומו של שיתוף מלא או שיתוף חלקי בנכסים, גם אם מדובר בנכס או נכסים הנתונים לבעלותו של אחד מבני הזוג.
במקרה של ידועים בציבור, היינו ממליצים לערוך הסכם "חיים משותפים" שבו הצדדים יבהירו את כוונתם ורצונותיהם כידועים בציבור ובאשר לאינטרסים הכלכליים / רכושיים בהווה ובעתיד.

נשמח לשרתיכם 
צרו עימנו קשר
טלפון 03-620-0150 
פקס 03-620-0180


כל לקוח המטופל על ידי המשרד הוא מבחינתי עולם ומלואו וזכאי למלוא תשומת הלב תוך הקפדה על כל פרט ודבר אשר יכולים לסייע להצלחת ההליך
נגישות
הגדלת טקסט
הקטנת טקסט
ניגודיות גבוהה
ניגודיות הפוכה
פונט קריא
ניווט מקלדת
כיבוי ואיפוס מערכת
מערכת נגישות MAGMA